Variabele data printen (ook bekend als variabele informatie printen (VIP) of VI) is een vorm van digitaal printen, met inbegrip van on-demand printen, waarin elementen zoals tekst, afbeeldingen en foto’s kunnen worden gepersonaliseerd. Variabele data printing wordt voornamelijk gebruikt voor direct marketing, customer relationship management, reclame en facturatie.

Variabele data printenVariabele data printen doet u zelf ook al, een factuur is namelijk een vorm van variabele data printen, immers elke factuur bevat de naam van de klant en de afgenomen producten en diensten. Het verschil tussen variabele data printen en traditioneel drukwerk is de mate van personalisatie. Door te personaliseren kan een bedrijf haar klanten beter aan zich binden.

Variabele data printen is meer dan een variabele naam of adres in een gedrukt stuk. Tegenwoordig geeft personalisatie de klantwaarden weer. Om variabele data printen succesvol te laten zijn, moet het bedrijf informatie over de klant hebben. Bijvoorbeeld, een klant die van auto’s houdt krijgt een ansichtkaart met een afbeelding van hun favoriete auto. De briefkaart is effectief, omdat de klant eerder geneigd is om te lezen wat er op staat. Het idee is om waarde toe te voegen voor de klant door als bedrijf je boodschap te relateren aan de klant.

Personalisatie helpt een bedrijf te communiceren en waar mogelijk een relatie met een potentiële klant te beginnen en om een relatie met huidige klanten te verbeteren.  Een ander voordeel van variabele data printen is de toename van de respons en reactietijd. Omdat personalisatie de aandacht van de consument vangt, neemt de respons van een direct mailcampagne toe. Een potentiële klant kan met behulp van variabele data printen worden omgezet in een klant en deze kan vervolgens worden omgezet in een trouwe klant.

Variabele data printen kan u helpen meer trouwe klanten te krijgen.

Direct mail Fulfilment | Warehousing | Digital printing

Perfect variabel drukwerk! Bel 0297 230 570