VMBO-leerlingen en HCM investeren samen in de toekomst

Doe Dag vmbo On Stage bij HCM

Vmbo On Stage is een initiatief om VMBO-leerlingen in contact te brengen met verschillende bedrijven en beroepen, waardoor ze een beter beeld krijgen van toekomstige loopbaanmogelijkheden.

Doe Dag

Op 19 maart 2024 kwamen VMBO-leerlingen van Yuverta vmbo Aalsmeer tijdens de VMBO On Stage Doe Dag kennismaken met het Direct Mail- en Fulfilment-vak bij Handling Company Mijdrecht. HCM biedt elk jaar VMBO-leerlingen de mogelijkheid om zelf te beleven hoe veelzijdig de DM- en FF-activiteiten voor de (internationale) opdrachtgevers van HCM zijn.

Hands-on ervaring opdoen

Tijdens de Doe Dag werden de leerlingen ontvangen door het team van HCM. Daarna kregen de leerlingen de mogelijkheid om hands-on ervaring op te doen. Begeleid door ervaren medewerkers konden ze zelf aan de slag om een gepersonaliseerd fulfilmentpakket samen te stellen, daarvoor de verpakking te printen en te personaliseren, de orderpicking te verzorgen en de beschermende verzendverpakking te kiezen. Daarvoor mochten ze zelf het logistieke proces coördineren en gebruik maken van de groot formaat printmachines, waardoor de leerlingen een compleet productie- en fulfilmentproces konden ervaren.

Volop kansen

Jurgen Blom, directeur van HCM: “Onze Doe Dag laat vmbo-leerlingen zien hoe afwisselend en interessant ons vak is. We hopen dat deze ervaring ze motiveert en inspireert om voor ons vak en HCM te kiezen. Door de snelle ontwikkeling van internationalisering en E-Commerce liggen er volop kansen voor jongeren. Het is voor de deelnemende leerlingen én voor HCM een investering in de toekomst’.