Suikerrietfolie duurzaam alternatief voor folieverpakking van commercieel drukwerk

Handling Company Mijdrecht heeft een volledig geautomatiseerde folieverpakkingsstraat die door veel HCM-opdrachtgevers wordt ingezet voor de verzending van hun direct mailings. Het gebruik van folieverpakking staat bij opdrachtgevers en hun klanten ter discussie vanwege de veronderstelde milieubelasting. Die aarzeling vraagt om een alternatief met minder milieubezwaren. Gelukkig is er nu een kwalitatief alternatief: Suikerrietfolie.

Voordelen van Suikerrietfolie

Suikerrietfolie wordt gemaakt van suikerrietplanten, waardoor het een duurzaam alternatief is voor traditionele folieverpakkingen. Suikerriet is een snelgroeiend gewas dat koolstofdioxide uit de atmosfeer opneemt tijdens de groei. Hierdoor is de koolstofvoetafdruk aanzienlijk lager dan bij conventionele folieverpakkingen.

Duidelijk zichtbaar TÜV Austria OK biobased 4 sterren logo

Naast het milieuaspect biedt suikerrietfolie ook praktische voordelen. Het is glashelder, lichtgewicht, flexibel en sterk, waardoor het ideaal is voor het beschermen van commercieel drukwerk. Bovendien heeft suikerrietfolie uitstekende eigenschappen die het drukwerk beschermen tegen vocht en andere externe factoren.

De suikerrietfolie die Handling Company Mijdrecht gebruikt is gecertificeerd door TÜV Austria en standaard doorlopend bedrukt met het TÜV Austria OK biobased 4 sterren logo, waardoor elke folieverpakking duidelijk zichtbaar aan opdrachtgevers en hun klanten laat zien dat er biobased folie gebruikt is voor de verpakking.

Geïnteresseerd in suikerrietfolieverpakking?

Contact Jurgen Blom via 0297 230 570 of welkom@handlingcompany.nl